Ellinika Hoaxes: Δεν είναι ελληνικής καταγωγής ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας

8 mins read

H πληροφορία ότι είναι Ελληνοαμερικανικής καταγωγής ο 29χρονος αστυνομικός Σάι Μικαλόνις, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο πίσω μέρος του λαιμού κατά τη διάρκεια επεισοδίων με αφορμή τον  θάνατο Τζόρτζ Φλόιντ, διαψεύδεται.

Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes, η εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας» ήρθε σε επικοινωνία με άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός δεν είναι ελληνικής καταγωγής και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας.

«Το όνομά μας πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως ελληνικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιθουανικό. Ο Σάι δεν είναι μέλος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινότητα», ήταν το περιεχόμενο της απάντησης της κ. Μικαλόνις στον ομογενή αναγνώστη του Εθνικού Κήρυκα.

Ellinika Hoaxes

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγή των άρθρων που κάνουν λόγο για την ελληνική καταγωγή του αστυνομικού είναι το κείμενο που αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα greekreporter.com, στο οποίο αναφέρεται ως πηγή της είδησης η σελίδα του Facebook «Ahepa District 20».

Όμως το κείμενο που ανέφερε ότι ο 29χρονος αστυνομικός ήταν μέλος της Ελληνοορθόδοξης εκκλησίας του Λας Βέγκας, αφαιρέθηκε, αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes.

Ellinika Hoaxes

Facebook Comments

Τελευταία Νέα