ΑρχικήΕπικαιρότηταΈλληνας, 18 ετών και οργανωμένος οπαδός, ο δράστης της εγκληματικής επίθεσης στον...

Έλληνας, 18 ετών και οργανωμένος οπαδός, ο δράστης της εγκληματικής επίθεσης στον αστυνομικό στου Ρέντη

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, ο οπαδός που τραυμάτισε σοβαρά με φωτοβολίδα 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για έναν 18χρονο, Έλληνα, οργανωμένο οπαδό, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και έχει δώσει και στοιχεία για τους συνεργούς του. Ήταν ανάμεσα στους 424 συλληφθέντες των οπαδών της προηγούμενης Πέμτης.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Τα από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο ήταν κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου.

Τι κατέθεσε συνάδελφος του αστυνομικού

Στην κατάθεσή του ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού περιγράφει, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση» ενώ κάνει λόγο για πολλές φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, μια εκ των οποίων τραυμάτισε τον συνάδελφο του.

Περιγράφοντας, την επίθεση που κράτησε περίπου 10-15 λεπτά, ο αστυνομικός είπε ότι έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο.

Τα ευρήματα από το γήπεδο

Τα ευρήματα από τις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου έγιναν τα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού φέρνει στο φως το protothema.gr.

9-es-_1_
9-es-_3_
9-es-_2_

Πηγή φωτογραφιών: Πρώτο θέμα