ΑρχικήΕπικαιρότηταΕμβολιασμός 18-29 ετών και με τα εμβόλια Pfizer - Moderna

Εμβολιασμός 18-29 ετών και με τα εμβόλια Pfizer – Moderna

Με ένα από τα τρία εμβόλια, της Pfizer, της Moderna ή της Johnson & Johnson, θα εμβολιάζονται οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών τις προσεχείς ημέρες.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού από τις 7 Ιουνίου και με τα τρία εμβόλια.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, για την οποία άνοιξε η πλατφόρμα την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε εμβολιασμό μόνο με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 πολίτες, αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη στο μονοδοσικό εμβόλιο».

Σε ό,τι αφορά όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση και επιθυμούν να κάνουν τη δεύτερη με διαφορετικό εμβόλιο ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε πως αυτό θα αφορά εξαιρετικά λίγες περιπτώσεις, οι οποίες παρουσίασαν σημαντικές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση.

Όπως εξήγησε, οι ειδικοί έχουν πει πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό, όταν και οι δύο δόσεις γίνονται από το ίδιο σκεύασμα.

Η δεύτερη δόση του εμβολίου γίνεται στις διακοπές; 

Επιτρέπεται να γίνει μία φορά αλλαγή της ημερομηνίας ή της τοποθεσίας για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αυτό γίνεται, ώστε να διευκολυνθουν όσοι ενδεχομένως βρίσκονται εκτός του τόπου κατοικίας τους, για διακοπές ή για άλλο λόγο.

Τι ισχύει για το ραντεβού αν κάποιος νοσήσει με κορωνοϊό; 

Αναφορικά με τον εμβολιασμό όσων νόσησαν, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως εάν έχουν κλείσει ραντεβού, αλλά δεν έχουν κάνει καμία δόση, τότε το σύστημα θα ακυρώσει τα ραντεβού.

Θα τους έρθει μήνυμα ακύρωσης και θα μπορούν να εμβολιαστούν, αφού περάσουν έξι μήνες από τότε που νόσησαν.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έκαναν την πρώτη δόση, αλλά νόσησαν πριν κάνουν και τη δεύτερη.