ΑρχικήΕπικαιρότηταΕμβόλιο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας - Συστάσεις για άλλο εμβόλιο...

Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας – Συστάσεις για άλλο εμβόλιο στις γυναίκες έως 50 ετών

Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας δεν θα υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες ως προς τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μέσω της Μαρίας Θεοδωρίδου, θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις το απόγευμα στην ενημέρωση που θα γίνει από το υπουργείο Υγείας, παρουσία και του Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να προχωρήσει σε συστάσεις για γυναίκες κάτω των 50 ετών, να επιλέξουν κάποιο άλλο εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία περιστατικά που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει νέες ανησυχίες για την πιθανότητα να υπάρχει σύνδεση.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό του θανάτου μιας 63χρονης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, ενώ είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, έναν μήνα πριν.

Στο «μικροσκόπιο» τίθενται και περιπτώσεις από την Κρήτη, με χαρακτηριστική εκείνη της διπλής θρόμβωσης σε 35χρονο, αλλά και της 44χρονης που υπέστη θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία.