22.000 ραντεβού για 4η δόση στους άνω των 80 – Ακολουθεί ο γενικός πληθυσμός

12 mins read

Δυο 24ωρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους εμβολιασμούς στους άνω των 80 και ήδη έχουν κλειστεί 22.000 ραντεβού, σύμφωνα με τα όσο αναφέρει το The Toc, από πληροφορίες που έχει από το Υπουργείο Υγείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τη δεύτερη αναμνηστική δόση για τις ηλικίες άνω των 70 και ακολούθως οι άνω των 60. Ο αριθμός αυτών των κατηγοριών ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως λένε οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης και στη χώρα μας μετά τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς (από τις 20 Ιανουαρίου), η χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna μπορεί να γίνει σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση. Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης, δεν προτείνεται επιπλέον αναμνηστική δόση.

Ακολουθεί ο γενικός πληθυσμός

Μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να γίνουν οι ανακοινώσεις οι οποίες θα περιγράφουν τον ακριβή οδικό χάρτη για τα εμβόλια κατά  του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Αναμένεται, ακόμη, από τους επιστήμονες, να υποδείξουν, αν θα πρέπει να γίνει τρίτη δόση στα παιδιά, ανέφερε ο υπουργός. Οι πληροφορίες λένε πως το άνοιγμα της τέταρτης δόσης για τον ενήλικο πληθυσμό εκτιμάται προς το καλοκαίρι, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος νοσηλειών από νέες μεταλλάξεις που εκτιμάται πως θα έχουμε από το φθινόπωρο.

Μειώνονται οι διαγνώσεις αλλά αυξήθηκαν οι θάνατοι

Οι διαγνώσεις σε όλη την επικράτεια μειώθηκαν κατά 20% την εβδομάδα που πέρασε, ενώ ο
αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική επιδείνωση κατά 19%, σύμφωνα με τον Καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη (https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/magiorkinis-peftoun-ta-krousmata-koronoiou- stin-ellada—anebainoun-thanatoi-kai-diasolinomenoi/). Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκε κατά 2%, με τον καθηγητή να προβλέπει ότι αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση της επιδημίας εντός της επόμενης εβδομάδας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα