Εμβολιασμός παιδιών: «Τσακωμός» Βασιλακόπουλου με ανεμβολίαστη μητέρα υγειονομικό

15 mins read

Όσο πλησιάζει ο καιρός του ανοίγματος των σχολίων τόσο περισσότερες είναι οι εκκλήσεις για εμβολιασμό των παιδιών, την ώρα που και ο εμβολιασμός των ανηλίκων παραμένει σε χαμηλά ποσοστά.

Ο Θεοδώρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, μίλησε στο Mega και στην εκπομπή live news τονίζοντας πως «στόχος της κοινωνίας είναι να πείσουμε τους ανθρώπους ώστε να κάνουν το βήμα προς την σωτηρία όλων μας», εννοώντας να εμβολιαστούν.

Στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA τοποθετήθηκε και η Μένη Καρυώτη, μητέρα τριών παιδιών και ανεμβολίαστη υγειονομικός που βγήκε σε αναστολή. Η κ. Καρυώτη αρνείται να εμβολιάσει την κόρη της που θα πάει πρώτη γυμνασίου.

«Όχι δεν το εμβολίασα το παιδί μου και δεν πρόκειται. Δεν πήρε έγκριση το εμβόλιο για τα παιδιά κάτω των 16. Εάν δεν πείστηκαν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες που έπρεπε να εμβολιαστούν, θα την πληρώσουν τα παιδιά» σημείωσε.

«Όχι ανήκω στους υγειονομικούς της Βέροιας που δεν εμβολιάστηκαν και βγήκα σε αναστολή. Αλλάζει κάτι αυτό; χαρακτηρίζομαι διαφορετικά γιατί δεν υπέκυψα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό;» ανέφερε η κ. Καρυώτη.

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μια περίπτωση αμφιβολίας για το αν το εμβόλιο είναι κατάλληλο για τα παιδιά» τόνισε ο καθηγητής από την πλευρά του. «Η κυρία προφανώς θεωρεί ότι το εμβόλιο δεν είναι χρήσιμο και ασφαλές και δεν το έκανε ούτε στον εαυτό της. Πού έχει πάρει και αδειδοδότηση» πρόσθεσε.

Η κουβέντα φούντωσε για τα καλά και όταν ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε στην ανεμβολίστρια υγειονομικό ότι στις ΗΠΑ εμβολιάζουν με Pfizer τον αμερικανικό στρατό, εκείνη αναφέρθηκε στη… θανατική ποινή.

«Γιατί να πάρουμε τον εμβολιασμό από τις ΗΠΑ; Σε κάποιες πολιτείες ισχύει η θανατική ποινή; Γιατί να μην πάρουμε και την θανατική ποινή στην Ελλάδα; Γιατί να μη φύγω στην Γερμανία που μου προτάθηκε δουλειά με διπλάσια λεφτά» σχολίασε η ίδια.

«Στις πολιτείες που υπάρχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων και ανηλίκων, τα σχολεία λειτουργούν χωρίς πρόβλημα. Αντίθετα στις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα διασποράς του πολύ μεταδοτικού στελέχους Δέλτα και υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων» τόνισε ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.

Δείτε το βίντεο

Facebook Comments