ΑρχικήΕπικαιρότηταΈνοχοι οι 8 εκ των 9 κατηγορουμένων - Οι ποινές που τους...

Ένοχοι οι 8 εκ των 9 κατηγορουμένων – Οι ποινές που τους επεβλήθησαν

Η δίκη των 9 κατηγορούμενων για την υπόθεση Γιακουμάκη που συγκλόνισε την Ελλάδα ξεκίνησε μετά την παραπομπή τους από το Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Ιωαννίνων για «επικίνδυνη σωµατική βλάβη από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση» στις 8 Φεβρουαρίου .

Σύμφωνα με τον Ant1, οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους 5 η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί αν η ποινή αυτή θα είναι με αναστολή. 

Σημειωτέον ότι εκτός από την υπόθεση bullying, έχουν σχηµατιστεί άλλες δύο δικογραφίες: Η µία αφορά την ποινική δίωξη για «παράβαση καθήκοντος» που ασκήθηκε κατά του προσωπικού της Σχολής και του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν∆ Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Η άλλη δικογραφία αφορά στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά αγνώστων για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως». Τον Ιανουάριο του 2018, το Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Ιωαννίνων καταδίκασε τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκοµικής Σχολής σε ποινή φυλάκισης 6 µηνών µε τριετή αναστολή, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες την υπεύθυνη των εστιών της Σχολής και τον κ. Μαρκογιαννάκη, από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος.