Ένταση σε Αθήνα, Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Ρόδο για το θάνατο του 16χρονου

16 mins read
Πολίτες πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τον θάνατο του 16χρονου ρομά Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος κατέληξε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά θεσσαλονίκης πριν από εννιά ημέρες, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ένταση επικρατεί στην Αθήνα, τον Ασπρόπυργο, τη Θεσσαλονίκη ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στη Χαλκίδα και τη Ρόδο, από Ρομά που έχουν εξαγριωθεί μετά τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη και προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Σύμφωνα την Αστυνομία, νεαροί Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ μπλόκαραν τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων. Στο Μενίδι νωρίτερα, δύο γυναίκες συνελήφθησαν, γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα, ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη επί της οδού Πανεπιστημίου σημειώθηκαν επεισόδια όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς κι εκείνοι απάντησαν με κρότου-λάμψης. Έγιναν 23  προσαγωγές κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 20 άτομα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Σε εξέλιξη είναι πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, με τη συμμετοχή μελών φοιτητικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καμάρας. Συγκέντρωση στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου πραγματοποίησαν νωρίτερα εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, καταγγέλλοντας τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

ΡΟΔΟΣ

Νωρίτερα και στη Ρόδο, επεισόδια σημειώθηκαν στον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο». Το σημείο αποκλείστηκε από δεκάδες Ρομά, οι οποίοι  έβαλαν φωτιά και έστησαν οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΧΑΛΚΙΔΑ

Στη Χαλκίδα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες,  άναψαν φωτιές και έκλεισαν το δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Πριν από λίγο, ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Από το πρωί με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχει γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παντού σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης των επεισοδίων.

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα