Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε έναν 16χρονο σε καταδίωξη

7 mins read

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την Καμάρα όταν ομάδα ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για το σημερινό περιστατικό, όπου αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από καταδίωξη, τραυμάτισε σοβαρά έναν 16χρονο. Το παιδί, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο ενώ τα επεισόδια εξελίσσονται  κοντά στο νοσοκομείο.

 

 

Είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο λίγο πριν από τις 8 το βράδυ και σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες  ενώ αναποδογύρισαν κάδους κι τους έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Από την ΕΛΑΣ έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα