ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπαναπατρισμένος 26χρονος έφτυσε αστυνομικούς - 15 τέθηκαν σε περιορισμό

Επαναπατρισμένος 26χρονος έφτυσε αστυνομικούς – 15 τέθηκαν σε περιορισμό

«Είμαι θετικός στον κορωνοϊό, μη με πλησιάζετε» φώναζε σε αστυνομικούς 26χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Βούλας, ενώ έσπαγε καθρέφτες αυτοκινήτων.

Ο νεαρός, ελληνικής καταγωγής, που είπε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε από το Λονδίνο, φέρεται ότι προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και ότι έφτυσε στο πρόσωπο τους αστυνομικούς.

Η κίνηση αυτή του 26χρονου μεγιστοποιεί την ανησυχία για την κατάσταση υγείας των 15 αστυνομικών. Δυο από αυτούς είναι της άμεσης δράση και οι υπόλοιποι του ΑΤ Βάρης. Όλοι τους τέθηκαν σε καραντίνα για την πιθανότητα μετάδοσης τους του μολυσματικού ιού και πλέον απομένουν τα αποτελέσματα των τεστ για να διαπιστωθεί το μέγεθος κινδύνου.

Σύμφωνα με το   bloko.gr, ο 26χρονος κρίθηκε κλινικά και ψυχικά ασταθής και οι επικεφαλής του τμήματος, ζήτησαν και παρέλαβαν από εισαγγελέα εντολή εγκλεισμού του σε ψυχιατρικού κλινική καθώς κρίνεται ικανός για τα χειρότερα.

Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, πληροφορίες του bloko.gr αναφέρουν πως η ηγεσία της ΕΛΑΣ ανησυχεί για τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων των πιστοποιητικών μετάβασης των πολιτών από την κατοικία τους στους χώρους εργασίας και προσανατολίζεται στην απόφαση οι έλεγχοι να γίνονται αναγκαστικά με κλειστά τα τζάμια των ελεγχόμενων.

Στην περίπτωση που είναι ανοιχτά η οδηγία θα είναι να τα κλείνουν οι οδηγοί και να επιδεικνύουν προς ανάγνωση τις σχετικές βεβαιώσεις.