Επεισόδια και προπηλακισμοί στη Λάρισα – Αρνούνται να μεταφερθούν οι 35 θετικοί

25 mins read

Ένταση προκλήθηκε στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όταν έφτασε εκεί λεωφορείο για να μεταφέρει τους νοσούντες με κορωνοϊό σε ειδική δομή.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αντέδρασαν περίπου 200 άτομα που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η επιχείρηση μεταφοράς των 35 ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, στην Αρωγή.

Όπως αναφέρει το larissanetnet.gr, το όχημα και το λεωφορείο του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από την περιοχή, μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων του οικισμού Ρομά. Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στο δρόμο, όπου οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Αυτή την ώρα καταφθάνουν 2 πυροσβεστικά οχήματα καθώς έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους, ενώ καταφθάνουν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με δηλώσεις του νωρίτερα ανέφερε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία στη Λάρισα.

Όσα προηγήθηκαν και αποφασίστηκαν

Από τα 637 τεστ που έγιναν στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας τα 35 βγήκαν θετικά με τους αρμοδίους να πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη αργά το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση αυτών που βρέθηκαν θετικοί, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων. Από σήμερα θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα και πάλι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, υπήρξε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και αποφασίστηκαν νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες και σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ η περιοχή θα τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης.

Αναλυτικά αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

α) Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)- Μεσοράχης (ΑΡ)-Βοιβηίδος (ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΑΡ) Εκάτης & Εκάβης-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους (σύνορα με σχολείο) (ΑΡ)-Αντιγόνης (ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5-2020 και για 14 ημέρες . Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια

Σήμερα (15/5) οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.
Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Facebook Comments