ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπεισόδια σε Εξάρχεια και Πάτρα - 10 προσαγωγές στα Εξάρχεια (video)

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Πάτρα – 10 προσαγωγές στα Εξάρχεια (video)

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ ισχυρές στην περιοχή ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ παρακολουθεί με προβολέα από αέρος την κατάσταση και έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο σημείο οι δύο μικροί «αίαντες» εκτόξευσης νερού.

Μολότοφ και φωτοβολίδες στην Πάτρα

Επεισόδια λαμβάνουν χώρα και στην Πάτρα με «βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες, στην οδό Κορίνθου στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα best.gr, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν δεκάδες μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει αστυνομικός και να προκληθεί φωτιά σε μπαλκόνι.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι αποπνικτική από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό. Οι αντιεξουσιαστές σπεύδουν να κρυφτούν στο Παράρτημα και τους ακολούθησαν οι άνδρες των ΜΑΤ.

Δέκα προσαγωγές στα Εξάρχεια

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Στην περιοχή των Εξαρχείων, αυτή την ώρα, σημειώνονται επεισόδια, μετά την πορεία των αντιεξουσιαστών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

https://twitter.com/th1an1/status/1203022534918246407?s=12&fbclid=IwAR1gxG0adiC_1M-I3d52G5Cbf_VHBGS-3TpDgAgqk1Y77Cp8gYukSiPLSJE

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω των επεισοδίων στην Πάτρα

Αποτέλεσμα αυτής της αποπνικτικής κατάστασης είναι μια γυναίκα να αισθανθεί έντονη δύσπνοια και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πως ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πορεία, που θα ξεκινήσει σε λίγο, έχει ξεπεράσει τις 2.000

Την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα:

Η μαθητική πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πρώτη, για σήμερα, προγραμματισμένη κινητοποίηση, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, δίνοντας ωστόσο το «παρών» στην πορεία και αναρχικοί. Ορισμένοι, μάλιστα, από τους συγκεντρωθέντες φορούν μάσκες, ενώ κρατούν πυροσβεστήρες και γκλοπ.

4974110

 

Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, οι αρχές απέκοψαν το μπλοκ των αναρχικών, το οποίο πλέον κινήθηκε μόνο του και έφτασε στη Βουλή. Μπροστά από το κοινοβούλιο βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δείτε το βίντεο:

Μετά το τέλος της πορείας, οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν στα Εξάρχεια.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστοί λόγω της επετείου Γρηγορόπουλου.

Στον δρόμο βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια. Παράλληλα, drones θα ελέγχουν από αέρος την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα επετείου Γρηγορόπουλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ