Επεισόδια στα Προπύλαια: Αναρχικοί επιτέθηκαν στους αντιεμβολιαστές

11 mins read

Στα Προπύλαια πριν από λίγο ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στους αρνητές του κορωνοϊου και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ομάδα των αντιεξουσιαστών τους πλησίασε και υπήρχε έντονο φραστικό επεισόδιο και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

Η Αστυνομία επενέβη αμέσως, ενώ εκεί έφτασε και το ΕΚΑΒ όπου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες

Πάνω από πέντε προσαγωγές

Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.
Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο Σύνταγμα και πάλι οι αντιεμβολιαστές

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα από αντιεμβολιαστές.

Στο σημείο βρέθηκε αρκετός κόσμος, κρατώντας σταυρούς στο χέρι, πανό  και φωνάζοντας συνθήματα, ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Να τονίσουμε ότι σχεδόν κανείς δεν τηρούσετα μέτρα προστασίας του κορωνοϊού, ενώ εκεί έδωσε  την δικιά της παρουσία με διακριτικό τρόπο η Αστυνομία.

Tέλος να πούμε ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν πολλοί υποστηρικτές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε αγχόνη που κρατούσε διαδηλωτής.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα