ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπεισόδια στην πορεία- Πόλεμος με μολότοφ μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη- photoς

Επεισόδια στην πορεία- Πόλεμος με μολότοφ μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη- photoς

Πριν λίγη ώρα ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει μολότοφ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών κατά διάρκεια της μεγάλης πορείας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει μολότοφ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνα. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους προς την Πανεπιστήμιου. Ακολούθησαν συγκρούσεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ πλέον η ένταση μεταφέρεται προς την πλατεία Ομονοίας. Παράλληλα επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές και 7 συλλήψεις.

Αυτή την ώρα η ένταση είναι στην οδό Σίνα ενώ υπάρχει και ένα μέτωπο στην πλατεία Κοράη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, βρίσκεται υπό κατάληψη από νωρίτερα. Κουκουλοφόροι μπαίνουν μέσα στην Πρυτανεία και οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται να πετούν χημικά μέσα στο κτήριο. Στους γύρω δρόμους ακούγονται βομβίδες κρότου λάμψης αλλά και μολότοφ.

 

 

 

 

Πορείες ανά την Ελλάδα

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, είναι μερικά από τα σημεία που τα συλλαλητήρια είναι ή ήταν σε εξέλιξη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τα συνθήματα του κόσμου και κυρίως των νέων ανθρώπων, να συγκινούν.

Πλημμυρισμένο είναι από κόσμο το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες πολίτες να κατεβαίνουν να διαδηλώσουν. Από το μεσημέρι ο κόσμος είναι εκεί, κρατά πανό που γράφουν «Μαμά κοιμήσου γιατί θα αργήσω» και διεκδικεί άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

 

 

Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (EKA), οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς (Hellenic Train, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), στα πλοία, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και υγειονομικοί.

Ακινητοποιημένα παρέμειναν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ενώ για τον ηλεκτρικό και το τραμ κινούνται από τις 11 έως τις 5. Η γραμμή 2 και 3 του Μετρό θα κινηθούν από τις 12 έως τις 4. Χειρόφρενο έχουν σηκώσει και οι συρμοί της Hellenic Train και του προαστιακού, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.