Επέμβαση της Αστυνομίας και επεισόδια σε πλατεία της Θεσσαλονίκης

8 mins read

Αντιδράσεις προκάλεσε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για συγκεντρωμένα άτομα στην περιοχή και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνουν το πλήθος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε παρευρισκομένους κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και χημικού σπρέϊ.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών και προσπάθησαν να απομακρυνθούν στα γύρω στενά. Κάνουν μάλιστα λόγο για βία από πλευράς αστυνομίας, δημοσιοποιώντας τις παρακάτω φωτογραφίες:

via1

via2

Από την πλευρά της, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από τους παρευρισκόμενους με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και προχώρησαν στη χρήση “ενδεδειγμένων μέσων” για την απώθηση του πλήθους.

Στη συνέχεια και ενώ οι νεαροί χάθηκαν στα γύρω στενά, διαπιστώθηκαν φθορές σε τζαμαριά σούπερ μάρκετ στην οδό Ολυμπιάδος και στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης δεν έγιναν προσαγωγές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα