ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, από τις αρμόδιες αρχές έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Σε αυτό το πλαίσιο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» έχει ήδη κλείσει προσωρινά από τις 9 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πορείες στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12.00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Πορείες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Δύο είναι οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις για σήμερα (6/12) στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Και οι δύο θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Καμάρας και στη συνέχεια αναμένονται πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις 12.00 υπάρχει κάλεσμα από τους φοιτητικούς συλλόγους ενώ στις 18.00 από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από την Τροχαία, σχεδιάστηκαν και λαμβάνονται μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας σε Αθήνας και Θεσσαλονίκη. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ