ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπέτειος Πολυτεχνείου: Σοβαρά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Tουλάχιστον 40 προσαγωγές...

Επέτειος Πολυτεχνείου: Σοβαρά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Tουλάχιστον 40 προσαγωγές στο ΑΠΘ

Bόμβες μολότοφ εκτόξευσαν άγνωστοι εντός του ΑΠΘ, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη του ιδρύματος και χωρίς συγκεκριμένο στόχο, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Νωρίτερα, δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καεί υπηρεσιακό δίκυκλο.

Πριν από λίγη ώρα έγινε προσαγωγή επτά ατόμων και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε αυτά τα περιστατικά ή σε άλλη παράνομη ενέργεια.

Σε τουλάχιστον σαράντα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή του ΑΠΘ, όπου εκδηλώθηκαν επεισόδια μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αντιεξουσιαστές με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πετούσαν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στο σημείο επιχείρησε και το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα – «Bροχή» οι μολότοφ

Μεγάλης έκτασης ένταση και εκτεταμένα επεισόδια στην Πάτρα το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μια μικρή ομάδα που βρισκόταν στο τέλος της πορείας αποσπάστηκε από αυτή και προχώρησε σε ρίψη δεκάδων μολότοφ προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ως απάντηση στις μολότοφ που συνέχισαν να πέφτουν «βροχή» προς το μέρος τους.