ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπί τόπου στην περιοχή της πυρκαγιάς ο Χαρδαλιάς- Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια

Επί τόπου στην περιοχή της πυρκαγιάς ο Χαρδαλιάς- Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας Αχαΐας όπου μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έχει φτάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή.

Δύο φορές έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Συγκεκριμένα στις 14:35 οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν ενώ στις 17:45 στάλθηκε ξανά μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο. 

Χαρακτηριστικά το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή, μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας. 

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην περιοχή , για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Δείτε εδώ: 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα έχουν καεί και κάποια σπίτια στη Ζηριά. 

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει στην ιστοσελίδα thebest.gr τις δύσκολες στιγμές τονίζοντας ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια μεταξύ αυτών και στο δικό του.