Επίδομα 600 ευρώ στους υγειονομικούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το στραπάτσο με το επίδομα στους ένστολους

9 mins read

Την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογία ώστε το βοήθημα των 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, να επεκταθεί και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της καθαριότητας, προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στην κ. Γκάγκα, είπε μεταξύ άλλων: «Έχει γίνει πολύ μεγάλη σπέκουλα τις τελευταίες μέρες για τα 600 ευρώ, τα οποία δίνετε μόνο στους αστυνομικούς, που ξέρουμε για ποιους λόγους τα δίνετε, δεν πέφτουμε στην παγίδα σας. Εδώ και πάρα πολύ καιρό και πριν την τροπολογία είχαμε πει ότι αν κάποιοι χρειάζονται αυτό το επίδομα ήταν οι άνθρωποι της υγείας. Είχα κάνει ανάρτηση μετά από 8 εβδομάδες στον Ευαγγελισμό για τον πατέρα μου και έλεγα ότι αν υπάρχει μια ομάδα που χρειάζεται αυτό το επίδομα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της υγείας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, επίσης, ζήτησε: «Να δοθούν στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Να δοθούν 600 ευρώ σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ και των εποπτευόμενων φορέων του υπ. υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων παντός τύπου. Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, όλων των βαθμίδων καθώς και στο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων» και κάλεσε την κ. Γκάγκα να το ψηφίσει.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα