Επικοινωνία Μέρκελ- Μητσοτάκη: Αρωγή της Καγκελαρίου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

7 mins read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θέλησε να ενημερωθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ποια θα μπορούσε να είναι η συμβολή της Γερμανίας στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να της ζητεί να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων καθώς δεν υπάρχει μέρος να μείνουν μετά τα τελευταία γεγονότα.
Παρόλα αυτά, φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι αυτή η βοήθεια δεν επαρκεί και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, ώστε να μην δούμε ξανά εικόνες όπως αυτή στη Μόρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η «Bild», η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα