ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιμένει η ζέστη και η αφρικανική σκόνη- Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Επιμένει η ζέστη και η αφρικανική σκόνη- Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Συνδυασμός και σήμερα αφρικανικής σκόνης και ζέστης επιμένει πάνω από το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά αι άλλων περιοχών της χώρας της χώρας.

Υψηλές είναι οι θερμοκρασίες που καταγράφονται σε νότιες περιοχές και το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά πιο πυκνές. Το μεσημέρι απόγευμα λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις της σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

O Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρεται στις θερμοκρασίες που περιμένουμε για τη Δευτέρα  20 του μήνα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 32 με 33 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 29 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.