Επίσκεψη Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ στην Ελλάδα– Συνάντηση με τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο

10 mins read

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Lieutenant General Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi. Πρόκειται για μία ουσιαστική κίνηση υψηλού συμβολισμού,  καθώς πιστοποιεί και τις σημαντικές συμμαχίες που οικοδομεί σταδιακά η χώρα μας και με χώρες του Αραβικού Τόξου.
Πιο συγκεκριμένα, τον Αρχηγό ΓΕΕΔ των ΗΑΕ υποδέχθηκε τη Δευτέρα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου έχουν μετασταθμεύσει από την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 προσωπικό και τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk 60 των ΗΑΕ.

Μάλιστα, σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΔ των ΗΑΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έπειτα επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού υποδέχθηκε τον ομόλογο του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε την άριστη σχέση των δύο χωρών, την προσωπική επαφή των δύο Αρχηγών, την επικείμενη περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο και τη σημασία της τόσο διμερώς, όσο και για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη προσωπικού και μαχητικών των ΗΑΕ στην 115 ΠΜ και οι επαναλαμβανόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνεχίζονται, όχι μόνο κατέδειξαν τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού των εμπλεκομένων, αλλά και μέσω αυτών έγινε δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Facebook Comments