ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιταχύνσεις στους εμβολιασμούς α’ δόσης - 600.000 ραντεβού για τον Ιούλιο

Επιταχύνσεις στους εμβολιασμούς α’ δόσης – 600.000 ραντεβού για τον Ιούλιο

Το κυρίαρχο κριτήριο της κυβέρνησης για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει πάψει να είναι πόσοι εμβολιασμοί γίνονται την ημέρα.

Ο πρώτος δείκτης που βλέπουν όσοι παρακολουθούν τα νούμερα, μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Τσιόδρας που συνεχίζει να εργάζεται και να επεξεργάζεται στοιχεία επί 12ωρου καθημερινά, είναι οι εμβολιασμοί α’ δόσης που έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο δεκαήμερο.

Πλέον, από τους 90.000 εμβολιασμούς που γίνονται καθημερινά, μόλις το 1/3 αφορούν α’ δόση.

Παρήγορο στοιχείο για την κυβέρνηση είναι ότι για τον Ιούλιο 600.000 πολίτες έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους για πρώτη δόση, ενώ άλλοι τόσοι το έχουν προγραμματίσει για τον Αύγουστο, σύμφωνα με πληροφορίες του daily post.

Είναι αρκετοί; Όχι, αλλά είναι μια καλή βάση, που ο στόχος είναι να διπλασιαστεί τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισήμανε ότι ήδη το 73% των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εμβολιάστηκαν ή προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους.

Με αυτό το δεδομένο, δεν έχει φύγει από το τραπέζι η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες πέραν των εργαζόμενων σε υγειονομικές ομάδες.

Και δεν είναι μόνο το επάγγελμα των εκπαιδευτικών που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά και αυτά των αστυνομικών, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, των πυροσβεστών κ.α.