ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, την οποία έκανε για τη μη χορήγηση αδείας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανάρτησή του Ρουβίκωνα στo Ιndymedia:

“Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας”.

Το βίντεο από την επίθεση εδώ

Η αντίδραση του Αμερικανού Πρέσβη 

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα

Στόχος αγνώστων έγινε νωρίς το πρωί το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το OPEN, οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή έκαναν οκτώ προσαγωγές.