ΑρχικήΕπικαιρότηταEπίθεση Δόμνας Μιχαηλίδου στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Έχει €20 εκ. πλεόνασμα, 5...

Eπίθεση Δόμνας Μιχαηλίδου στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Έχει €20 εκ. πλεόνασμα, 5 εκ. στην Ελβετία»

Επίθεση στον ιδρυτή του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, για τα οικονομικά του οργανισμού, έκανε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε τηλεοπτική συνέντευξή στο Action24, αναφέρθηκε στο ίδρυμα σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «έχουν γίνει ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», το οποίο παρουσίασε μία μεζονέτα στην οποία φέρεται να μένει ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ παρουσίασε και καταθέσεις του 2018 από το «Χαμόγελο» σε τράπεζα της Ζυρίχης. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το «Χαμόγελο» έχει φτάσει να έχει καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, ενώ τα έσοδά της φτάνουν τα 27 εκατ. Ευρώ. «Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό» ανέφερε σε δελτίο Τύπου, με τον κ. Γιαννόπουλο να σημειώνει πρόσφατα σε τηλεοπτικά κανάλια πως ο λογαριασμός στην Ελβετία άνοιξε «από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα».

Όσον αφορά στο αποθεματικό, ο κ. Γιαννόπουλος ισχυρίστηκε πως «αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε οργανισμός. Για το Χαμόγελο και για τη λειτουργία του είναι τρεις-τέσσερις μήνες ζωής».