ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιχείρηση αυστηρών ελέγχων στη διασκέδαση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Επιχείρηση αυστηρών ελέγχων στη διασκέδαση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου.

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες του daily post αναφέρουν ότι εδώ και λίγες μέρες οι υγειονομικές και αστυνομικές αρχές αναφέρουν διαρκώς περιστατικά από ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο. Μάλιστα, υπήρξε κλαμπ των νοτίων προαστίων από όπου προέκυψε συρροή δεκάδων κρουσμάτων. Παράλληλα, έχουν επιβληθεί πρόστιμα και συλλήψεις σε κέντρα της Αττικής όπου βάζουν μέσα τριπλάσιους πελάτες από αυτούς που επιτρέπονται, ενώ η μουσική και οι χοροί δίνουν και παίρνουν.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μόνη λύση για την αποτροπή εξάρσεων και την αποφυγή νέων μεταλλάξεων, είναι ο εμβολιασμός.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων: Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ​ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 8.700.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 3.960.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο Γενικος Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.