ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπτά ευρωβουλευτές «έδωσε» η Καϊλή- «Ο Τζόρτζι δανειζόταν από τους γονείς του»...

Επτά ευρωβουλευτές «έδωσε» η Καϊλή- «Ο Τζόρτζι δανειζόταν από τους γονείς του» είπε για τον σύζυγο της

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την απόφαση των βελγικών δικαστηρίων και τουλάχιστον για ένα ακόμα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να κατονόμασε επτά συναδέλφους της ως εμπλεκόμενους στο μεγάλο σκάνδαλο του «Qatar-gate», για χρηματισμό από το Κατάρ, ενώ η ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» εντάσσει ανάμεσα σε αυτούς και τον Ιταλό Ευρωβουλευτή, Μπράντο Μπενιφέι.

Αναφερθείσα στο επίμαχο πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου, η κ. Καϊλή φέρεται να κατέθεσε πως «προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την Μαρία Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε».

Μετά από αυτά, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ φέρεται να την πίεσε περισσότερο. «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο λομπίστες που τον βοηθούν στο έργο του», ρώτησε ο ανακριτής, με την Εύα Καϊλή να απαντά: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει ως αντάλλαγμα».

Ακόμα, στην ερώτηση των δικαστικών αρχών αν ο Παντσέρι πλήρωνε μια σειρά από βοηθούς Ευρωβουλευτών, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε, «Όχι. Μετά το 2019, όταν και δεν επανεξελέγη, προσπαθούσε να τους βοηθήσει όλους να βρουν δουλειά». Την πίεσαν τότε, συνεχίζει η ιταλική εφημερίδα, προκειμένου να πει ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Παντσέρι. «Μετά από αυτόν ποιος ασχολήθηκε;» την ρωτούν. «Μαρία Αρένα, Μαρκ Ταραμπέλα, Αντρέα Κοτσολίνο», απαντά η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την «il Fatto Quotidiano». Οι ανακριτές στη συνέχεια της αναφέρουν δύο άλλα ονόματα: «Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι»; «Ναι», λέει η Καϊλή, απαντώντας καταφατικά.

«Ο Τζόρτζι δανειζόταν από τους γονείς του»

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η καθαιρεθείσα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε δυσκολίες στο να ανταποκριθεί στην αγορά του νέου τους σπιτιού. «Η υποθήκη είναι στο όνομά μου, εγώ την πληρώνω. Μπορείτε να το δείτε από την πιστωτική μου κάρτα. Τα μετρητά είναι η συμβολή του συντρόφου μου. Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε ένα άλλο. Γνωρίζω ότι ο Φραντσέσκο δανείζεται κατά καιρούς από τους γονείς του. Πιθανότατα και από τον Αντόνιο. Το γνωρίζω γιατί υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε να αγοράσει, αλλά δεν είχε τα μέσα. Ήξερα ότι φύλαγε πράγματα από το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, αλλά και από το τωρινό αφεντικό του, τον Κοτζολίνο, αλλά δεν προβληματίστηκα ποτέ από πού προέρχονται τα χρήματα».