ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρχονται λασποβροχές και καταιγίδες το διήμερο- Άστατος καιρός και αφρικανική σκόνη

Έρχονται λασποβροχές και καταιγίδες το διήμερο- Άστατος καιρός και αφρικανική σκόνη

Για άστατο καιρό το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή κάνει λόγο  μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος μάλιστα τονίζει ότι θα πρέπει να περιμένουμε και λασποβροχές αλλά και αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης και η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο “αλλαγή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 09/05 και της Παρασκευής 10/05 με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η ανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο προς τη Νότια Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι:

– Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 10/05 στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

– Η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 08/05.

– Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές.

– Η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

– Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο”.