Εργαζόμενοι Υπ. Πολιτισμού: Δεν θα παρακολουθήσουμε τον χυδαίο κατήφορο της Κουτσούμπα

25 mins read

Την έντονη αντίδραση των Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσε ξ ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα, Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα παρακολουθήσουμε άλλο τον χυδαίο κατήφορο της Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) Δέσποινας Κουτσούμπα» και συνεχίζουν διαβεβαιώνοντας πως οι ίδιοι, σαν εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού «θα αγωνίζονται καθημερινά για να επουλωθούν οι πληγές».

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπας, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, περιελάμβανε ένα κεραμίδι, καμένο από τις φωτιές και πάνω του ήταν χαραγμένη η χυδαία υβριστική φράση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε βάρος του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

H ανακοίνωση του ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα παρακολουθήσουμε άλλο τον χυδαίο κατήφορο της Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) Δέσποινας Κουτσούμπα.

Εν μέσω μίας πρωτόγνωρης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, με τα μέτωπα φωτιάς στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε δεκάδες σημεία της χώρας, βλέπουμε με έκπληξη και απορία διάφορες αναρτήσεις της Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινας Κουτσούμπα και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως δημοσιεύτηκε σε πανελλήνια sites και γράφτηκε και στον τύπο, όπου χυδαιολογεί με τρόπο αγοραίο, υβριστικό και απαξιωτικό κατά του Πρωθυπουργού της χώρας.

Θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα, κοφτά και δυνατά τα εξής:

Δεν πρόκειται με τον τρόπο αυτό να ακυρώσει την πεποίθηση των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, που ενεργοποιήθηκαν με αυταπάρνηση όλες αυτές τις ημέρες για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τόσο των απειλών του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας , των κτημάτων του Τατοΐου και σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο πολιτισμού, που εκπροσωπούμε την απόλυτη πλειοψηφία βρισκόμαστε ακόμη στη μάχη, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες επιπτώσεις της ολέθριας απειλής που συνέβη στη χώρα. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε διαρκή υπηρεσία.

Αισθανόμαστε λύπη, συμπαράσταση, και ενσυναίσθηση απέναντι στους Αρχαιολόγους του Υπουργείου, που διασύρονται εν’ όλω από προσωπικές και αδιανόητες αναρτήσεις της Προέδρου τους στα social media. Είμαστε σίγουροι ότι δεν εκπροσωπούνται από αυτές. Μας φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνει. Είναι ένα σπάνιο και ακραίο φαινόμενο ιδιωτικής καπήλευσης ενός συλλογικού, επιστημονικού οργάνου. Θα αντιδράσουμε μαχητικά απέναντι στη συνειδητή διαστρέβλωση των πραγμάτων και δεν θα επιτρέψουμε να συρθούμε στην πεζοδρομιακή απαξίωση των θεσμών της χώρας και του θεσμού του Πρωθυπουργού.

Εμείς οι ίδιοι ως Ομοσπονδία Εργαζομένων ξέρουμε ότι έχουμε δικαιώματα αλλά δεν μας διαφεύγει ότι έχουμε και υποχρεώσεις. Το υβρεολόγιο απέναντι στον Πρωθυπουργό της χώρας για κάθε δημοκράτη πολίτη, κάθε δημοκράτη εργαζόμενο, κάθε εργαζόμενο στο Υπουργείο Πολιτισμού υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Είναι φθηνό, χυδαίο και προκλητικό. Κανείς, πολλώ δε μάλλον όσοι κατέχουν θεσμική θέση εκπροσώπου επιστημονικού φορέα, δεν μπορεί να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε όλοι υπόλογοι στο νόμο, στους θεσμούς και στην προοπτική της χώρας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και το φυσικό μας περιβάλλον έχουν πάθει τεράστια καταστροφή.

Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες πολίτες ότι με μεγαλύτερη ένταση οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού θα αγωνίζονται καθημερινά για να επουλωθούν οι πληγές.

Και σε αυτό το Υπουργείο δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

Facebook Comments