ΑρχικήΕπικαιρότηταΕριέττα Κούρκουλου -Λάτση: «Ένα μεγάλο σπίτι ή ένα ωραίο φόρεμα δεν φέρνει...

Εριέττα Κούρκουλου -Λάτση: «Ένα μεγάλο σπίτι ή ένα ωραίο φόρεμα δεν φέρνει ευτυχία»

Στην εκπομπή «Τhe Speakers», μίλησε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για το πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι είναι οικονομικά ευκατάστατη.

«Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να πω ότι ο κάθε άνθρωπος που είναι οικονομικά εύπορος, νιώθει ενοχές. Όταν όμως έρχεσαι σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο και τη δυσκολία που υπάρχει εκεί έξω, αναγκαστικά κάνεις κάποιες συγκρίσεις. Και όταν βλέπεις το χάσμα, το οποίο είναι τεράστιο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, εμένα δυστυχώς ή ευτυχώς μου είναι μια φυσική αντίδραση να έχω μια ενοχή», είπε η κ. Κούρκουλου.

«Συμπλήρωσε δε ότι δεν θεωρεί ότι έχει να κερδίσει κάποιος κάτι από το να δει το μεγάλο σπίτι στο οποίο μένει.  Όλος ο κόσμος ξέρει ότι μένω σε ένα μεγάλο σπίτι. Δε βρίσκω τον λόγο να το αναπαράγω αυτό. Το αναπαράγουν πάρα πολλοί, και νομίζω ότι φτάνει. Δεν είναι και η ευτυχία εκεί. Σίγουρα τα χρήματα προσφέρουν μια ευκολία και κάποια σημαντικά πράγματα σε θέματα υγείας» ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

« Το να αγοράσεις ένα όμορφο φόρεμα, δε θα σε κάνει ευτυχισμένο, έχω πάρα πολλά και μπορώ να μιλήσω εκ πείρας. Δε θέλω να αναπαράγω το ψέμα του ότι αγοράζοντας κάτι καινούργιο θα γίνεις ευτυχισμένος γιατί είναι πολύ βλαβερό. Είναι στιγμές η ευτυχία, κι αν μπορείς να έχεις έστω μια ευτυχισμένη στιγμή μέσα στην ημέρα, για μένα έχεις πετύχει πολλά στη ζωή σου. Εμένα με πήρε πολλά χρόνια για να μπορώ να πω ότι το κατάφερα αυτό.

Οι πιο δύσκολες στιγμές μου μέχρι σήμερα, ήταν όταν είχα κρίσεις πανικού. Νόμιζα ότι ήταν κάτι από το οποίο δε θα έβγαινα ποτέ. Κι αν έβγαινα, θα έβγαινα πολύ βαριά σημαδεμένη… Οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου είναι ο γάμος και η γέννηση του παιδιού μου» κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η αξία του να πηγαίνεις αντίθετα

Η ευτυχία είναι μέσα μας. Η ευτυχία είναι στιγμές. Έστω μια στιγμή ευτυχίας να έχεις μέσα στη μέρα, είναι σημαντική.

Σε αυτό το podcast συζητώ με την @eriettakourkouloulatsi , η οποία αναφέρεται στο πώς μεγάλωσε μέσα στους (δύο) κόσμους των γονιών της. Τα τελευταία χρόνια, όπως λέει, βρίσκει την ισορροπία της, καθώς για μεγάλο διάστημα ένιωθε ενοχές που ήταν ευνοημένη. Μοιράζεται, ακόμα, πράγματα για την ενασχόλησή της με την φιλοζωία και εξηγεί πώς είναι να είσαι διαφορετική απ’ αυτό που ίσως περιμένει ο κόσμος.

Επιλέγει -και προτείνει σε όλους να κάνουμε- να ανοίξει την πόρτα και να δει τι άλλο υπάρχει στον κόσμο πέρα από την δική της πραγματικότητα.

🎧 Άκουσε το επεισόδιο σε:
Spotify
Apple podcasts
Google podcasts