ΑρχικήΕπικαιρότηταΕριέττα Κούρκουλου-Λάτση- «Kind Things»: Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων για γυναίκες με καρκίνο

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση- «Kind Things»: Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων για γυναίκες με καρκίνο

Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής ανακοινώθηκε ένα πολύ στοχευμένο πρόγραμμα για τη μητρότητα για γυναίκες που νοσούν από καρκίνο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΗΒΗ», που αποσκοπεί στην ενημέρωση και υποστήριξη νέων γυναικών που έχουν διαγνωσθεί με κάποια μορφή καρκίνου και πληρούν ορισμένα κριτήρια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να καταψύχουν και συντηρούν τα ωάριά τους για μελλοντική χρήση. Όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται χωρίς δική τους οικονομική επιβάρυνση και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων γιατρών.

Η ιδέα είναι του γυναικολόγου Κωνσταντίνου Πάντου και του διευθυντή και επιστημονικού υπεύθυνου του γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» Δημήτρη Παπαθεοδώρου.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση μέσω του ιδρύματος «Kind Things» θα καλύψει με τη μορφή δωρεάς το κόστος της διαδικασίας συλλογής και κατάψυξης των ωαρίων.

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του αναφέρθηκε στο θέμα: 

“Χθες παρευρέθηκα στην βράβευση της κας Εριέττας Κούρκουλου/Λάτση για την προσφορά της με το πρόγραμμα ΗΒΗ για την κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με Καρκίνο. Το Πρόγραμμα συντελείται με την συνεργασία τριών Δημοσίων Νοσοκομείων (Αγ. Σάββας, Μεταξά και Έλενα) και του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Γένεσις»”.