ΑρχικήΕπικαιρότηταΕριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται και χάνονται ζωές,...

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται και χάνονται ζωές, εσείς ποστάρετε από τη Μύκονο»

Mία οργισμένη ανάρτηση έκανε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για τους influencers που την ώρα που πολλές περιοχές της Ελλάδας καίγονται, εκείνοι δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δημοσιεύει στα social media αναρτήσεις που δείχνουν τη θλίψη και την προσπάθεια να σωθούν οι άνθρωποι και τα ζώα ενώ στο τελευταίο της ποστ δεν έκρυψε την αγανάκτησή της:

“Αναρωτιέμαι όλοι εσείς οι influencers που ποντάρετε από τη Μύκονο. Ποια είναι ακριβώς η “επιρροή” σας τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται και χάνονται ζωές; ‘Έτσι εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά; Πώς θα γίνουν ενεργοί πολίτες; Πώς θα νοιαστούν για τον συνάνθρωπο; Από τη φούσκα τους; Τη φούσκα που εσείς δημιουργείτε; Λυπάμαι”.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: H προστάτιδα των αδέσποτων ζώων

Το Save a Greek Stray (ή αλλιώς SGS) είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

 

 

Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο καταφύγιο για αδέσποτα, όπου τα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα τους οικογένεια που θα τα υιοθετήσει. Η αποστολή της φιλοζωικής εταιρείας είναι η προστασία και φροντίδα τους. Συγκεκριμένα, η διάσωση, περισυλλογή, στείρωση, ο εμβολιασμός και η εν γένει κτηνιατρική περίθαλψη των άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων, η υιοθεσία των ζώων από φιλόζωες οικογένειες ή η επανένταξή τους στους χώρους περισυλλογής τους, η ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με κτηνιατρείο, η επίβλεψη και η φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και η προαγωγή της φιλοζωίας και ιδιαίτερα της κυνοφιλίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έχει δηλώσει παλιότερα στον Τύπο: «Το μόνο που εξελισσόταν με τα χρόνια ήταν ο τρόπος που τα αγαπούσα. Όσο μεγαλώνεις, αναπτύσσεις την ικανότητα να αγαπάς πιο σωστά. Ως μικρό παιδί νομίζεις ότι η αγάπη για τα σκυλιά σημαίνει να πας σε ένα pet shop και να αγοράσεις ένα κουτάβι. Αυτό έκανα κι εγώ, μέχρι που αποφάσισα ότι θέλω να μάθω γι’ αυτό και να ασχοληθώ σοβαρά με το να βοηθήσω σε ένα πρόβλημα που ενώ είναι στην καθημερινότητα όλων μας, πολλοί γυρνούν το κεφάλι. Μεγαλώνοντας λοιπόν, το μόνο που άλλαξε ήταν ότι έμαθα να χρησιμοποιώ την αγάπη αυτή για να κάνω ουσιαστικό καλό».

 

Αλλάζουμε τις ζωές εκατοντάδων ζώων

«Έχουμε καταφέρει σήμερα να έχουμε ένα πρότυπο καταφύγιο για τους μικρούς μας φίλους. Σκοπός του καταφυγίου είναι η νοσηλεία των χτυπημένων και άρρωστων αδέσποτων, η φιλοξενία τους και η εύρεση της κατάλληλης οικογενείας για αυτά. Το SGS έχει πετύχει ό,τι ακριβώς και τα υπόλοιπα καταφύγια της χώρας μας. Έχει καταφέρει να αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων ζώων που ήταν καταδικασμένα σε μια ζωή γεμάτη πόνο και θλίψη», έχει τονίσει σε συνέντευξη της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η διαδικασία που ακολουθείται όταν έρχεται ένα ζώο στο καταφύγιο είναι σύνθετη. Αρχικά, περνάει πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο και αν διαπιστωθεί ότι χρειάζεται κτηνιατρική περίθαλψη, τότε οι υπεύθυνοι προχωρούν στις απαιτούμενες θεραπείες. Στη συνέχεια, αφού σιγουρευτούν ότι το ζώο είναι υγιές, γίνεται μια εκτίμηση του χαρακτήρα του για να εκτιμηθεί σε τι οικογενειακό περιβάλλον θα ταίριαζε, στειρώνεται, τοποθετείται ηλεκτρονική ταυτότητα και είναι πλέον έτοιμο να πάει στη νέα του οικογένεια.

Εικονική υιοθεσία ζώων συντροφιάς

Οι τρόποι να βοηθήσει κάποιος το Save a Greek Stray είναι αρκετοί. Κάποιος που έχει τον χρόνο μπορεί να γίνει εθελοντής είτε στο καταφύγιο είτε βοηθώντας σε κάποια από τις εκδηλώσεις που οργανώνει η φιλοζωική εταιρεία κατά καιρούς. Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι, μπορεί κάποιος να βοηθήσει στέλνοντας φαγητό, κουβέρτες, φάρμακα ή και παιχνίδια για τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

«Υπάρχει η δυνατότητα της εικονικής υιοθεσίας γι’ αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν σκύλο σπίτι τους. Με την εικονική υιοθεσία συντηρεί ο ενδιαφερόμενος ένα από τα σκυλιά μας που για κάποιον λόγο δεν μπορεί να προωθηθεί για υιοθεσία, το οποίο μπορεί να επισκέπτεται στο καταφύγιο, αλλά και να του στέλνουμε ανά διαστήματα φωτογραφίες και νέα από το ζώο που έχει επιλέξει. Ο πιο σημαντικός τρόπος βέβαια που θα μπορούσε κανείς να μας βοηθήσει είναι υιοθετώντας ένα από τα σκυλιά μας και αδειάζοντας τα κλουβιά μας, για να μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλα ζώα που το έχουν ανάγκη», αναφέρει ο Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Ο στόχος όλων όσοι ασχολούνται με το Καταφύγιο είναι να βοηθήσουν όσο περισσότερα αδέσποτα γίνεται. Όπως έχει τονίσει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση στο παρελθόν, για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο και να πετύχει, αυτό που χρειάζεται είναι πάθος και αγάπη. Η ομάδα της SGS δίνει καθημερινά την ψυχή της για να φτάσει η φιλοζωική οργάνωση στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Το Καταφύγιο που έχει δημιουργηθεί στον Ωρωπό καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ζώων.