ΑρχικήΕπικαιρότηταΕρντόγαν: «Ελλάδα κάτσε φρόνιμα και δεν θα σε χτυπήσω»

Ερντόγαν: «Ελλάδα κάτσε φρόνιμα και δεν θα σε χτυπήσω»

Σήμερα είχαμε και νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, του AKP αναφέρθηκε στις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας και άρπαξε την ευκαιρία να προχωρήσει ξανά σε έμμεσες απειλές προς την Αθήνα.

Αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που είχαν στην Αθήνα οι δηλώσεις του περί τυφώνα με τους πυραύλους που μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα. Έδειξε ιδιαιτέρα ικανοποιημένος που έπαιξε σε όλα τα Ελληνικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όμως σημείωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι Αθήνες και συμβούλεψε τους Έλληνες να καθίσουν φρόνιμα για να μην τους πειράξει…

Όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet, o Ερντογάν δήλωσε: «Έχουμε κατασκευάσει το UAV, το UCAV, το Akinci, το Red Kizilelma. Κατασκευάζουμε μαχητικά αεροσκάφη τώρα. Αυτό το έθνος μπορεί να το κάνει. Δεν είχαμε δικούς μας πυραύλους. Τώρα τους κατασκευάζουμε. Κι αυτό έβαλε “φωτιά” στους Έλληνες. Το βεληνεκές τους είναι στα 561 χιλιόμετρα, οπότε τους είπα ότι αυτό δεν είναι αρκετό και να το αυξήσουν στα 1.000 χιλιόμετρα. Τότε οι Έλληνες πήραν… “φωτιά”, είπαν «θα χτυπήσουν την Αθήνα». Συμμορφωθείτε, δεν έχουμε κάτι με την Αθήνα. Δεν πειράζουμε αυτούς που δεν μας πειράζουν», τόνισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους τουρκικούς πυραύλους Tayfun.

Όμως και ο Ιμπραήμ Καλίν,  είναι ο τρίτος κατά σειρά Τούρκος αξιωματούχος που εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας για το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.