ΑρχικήΕπικαιρότηταΈστειλαν φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό σε δικαστή στη Θεσσαλονίκη

Έστειλαν φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό σε δικαστή στη Θεσσαλονίκη

Εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο ύποπτος φάκελος που εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκκενώθηκε.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο φάκελος έφτασε στο γραφείο δικαστών, στον τρίτο όροφο του κτηρίου στο γραφείο δικαστών και ο πρόεδρος Εφετών έκρινε ότι περιείχε κάτι ύποπτο. Έτσι μεταφέρθηκε στο μηχάνημα X-ray στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, όπου επιβεβαιώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε μεταλλικά αντικείμενα.

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που έσπευσε στο σημείο εξουδετέρωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε ζελατοδυναμίτιδα, ενώ αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον αποστολέα του φακέλου.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ το δικαστικό μέγαρο εκκενώθηκε. Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν καθώς βρέθηκε ότι ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό με ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, που θα μπορούσε να εκραγεί στα χέρια του παραλήπτη.