Εστία διασποράς στην Κοζάνη ένα μνημόσυνο

7 mins read

Μπορεί η Κοζάνη να μην έχει συμπεριληφθεί στο νέο σκληρό lockdown που επεβλήθη, η κατάσταση όμως είναι έκρυθμη με τα κρούσματα να παραμένουν αμείωτα από τον Οκτώβριο, που ήταν η πρώτη που μπήκε τότε σε lockdown.

Εντός μόλις τεσσάρων ημερών και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, έως και την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, εντοπίστηκαν 203 κρούσματα κορωνοϊού. Δύο από τις εστίες των τελευταίων ημερών στην Κοζάνη εντοπίστηκαν σε μία κλινική αλλά και μετά από ένα μνημόσυνο. «Μια αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων στην περιοχή του δήμου Κοζάνης προήλθε από ένα μνημόσυνο σε μια κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

«Υπάρχει σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε για να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως προκύπτει από τα μοντέλα των ειδικών, σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του κορονοϊού παίζουν ρόλο τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η ατμοσφαιρική ρύπανση. «Και το κλίμα δεν βοηθάει και υπάρχει και μια επιβάρυνση από την ατμοσφαιρική ρύπανση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Facebook Comments