Εστία υπερμετάδοσης στη Θεσσαλονίκη- 14 κρούσματα σε εργοστάσιο

11 mins read

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς εργαζόμενοι εταιρίας από τον κλάδο του μετάλλου, που έχει την έδρα της σε περιοχή του δήμου Δέλτα, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως μας πληροφορεί η τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, 14 εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ήδη από χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπευθύνους της εταιρείας, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ήδη οι χώροι της εταιρείας απολυμαίνονται, ενώ αναμένονται οι περαιτέρω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ όσον αφορά στο προσωπικό, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τμημάτων της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα κρούσματα περιλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που δόθηκε χθες στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του φονικού ιού στη χώρα, δηλαδή, στα 32 που είχε χθες η Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε: «32 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 17 αναφέρουν σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 14 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα grtimes.gr, οι εργαζόμενοι οι οποίοι επέστρεψαν από την καλοκαιρινή άδειά τους υποβλήθηκαν προληπτικά, με πρωτοβουλία της εταιρίας, σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για 12 θετικούς εργαζόμενους και δύο άτομα που συνδέονται με αυτούς (και εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση), ενώ το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν αρνητικό. Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα και τρίτου τεστ, ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία.

 

Facebook Comments