ΑρχικήΕπικαιρότηταΕυαγγελισμός: Θετική στον κορωνοϊό η προϊσταμένη της μονάδας κρουσμάτων

Ευαγγελισμός: Θετική στον κορωνοϊό η προϊσταμένη της μονάδας κρουσμάτων

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει σημάνει συναγερμός, καθώς, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ιχνηλατεί τις επαφές της νοσηλεύτριας, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί και άλλοι εργαζόμενοι ή ασθενείς, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα.

Τι αναφέρει η  διοίκηση του Ευαγγελισμού:

«Η διοίκηση του ‘’Ευαγγελισμού’’ ενημέρωσε την ΠΟΕΔΗΝ ότι η συγκεκριμένη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου είναι σε διαδικασία κλεισίματος, λόγω έλλειψης ασθενών. Σε αυτή τη φάση έγιναν προληπτικοί έλεγχοι στο προσωπικό -προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλες κλινικές- και τότε βρέθηκε θετική η νοσηλεύτρια που ήταν ‘’εντελώς ασυμπτωματική”», σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε ότι «αυτό δείχνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του κορωνοϊού. Όλο το προσωπικό της κλινικής τέθηκε σε 7ήμερη καραντίνα και γίνονται τεστ τώρα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα νοσοκομεία. Είδατε τί γίνεται στην Ισπανία. Πέφτει η καμπύλη και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί».