Εύβοια: Συγκινούν οι φωτογραφίες ηλικιωμένων στο ferry boat

8 mins read

Την δραματική κατάσταση που βίωσαν την Κυριακή οι κάτοικοι στο Πευκί της Εύβοιας, αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του Κώστα Τσιρώνη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου δείχνουν ζευγάρια ηλικιωμένων που έχουν μεταφερθεί σε ferry boat, για να προστατευτούν από τις πυρκαγιές που απειλούσαν τα σπίτια τους.

Ένα από τα ζευγάρια είναι ο  Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών, κάτοικοι του χωριού Πευκί, που περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα ferry boat, το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια. Το ηλικιωμένο ζευγάρι παραμένει ξαπλωμένο και σκεπασμένο με σεντόνι στο κατάστρωμα.

Τη στιγμή που ο φωτογράφος απαθανάτισε το συγκινητικό στιγμιότυπο, ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στη Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα.

Οι φωτιές πέρασαν από το Πευκί καίγοντας τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Η ατμόσφαιρα υπήρξε αποπνικτική και ο ουρανός δεν θύμιζε σε τίποτα Αύγουστο, μιας και ήταν καλυμμένος από «στρώμα» καπνού, ενώ είχε ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα