ΑρχικήΕπικαιρότηταΕξηγήσεις ζητά ο Μπακογιάννης: «Γιατί πήρε άδεια στην επέτειο Αξαρλιάν ο αρχηγός...

Εξηγήσεις ζητά ο Μπακογιάννης: «Γιατί πήρε άδεια στην επέτειο Αξαρλιάν ο αρχηγός της 17Ν»;

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων,  Κώστα Μπακογιάννη, προκάλεσε η άδεια που δόθηκε στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν, από την τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως τόνισε ο κύριος Μπακογιάνης «Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν» και κάλεσε τους αρμοδίους να δώσουν εξηγήσεις «Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα».

Έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης:

Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα.

Γιωτόπουλος: Πρώτη άδεια μετά από 20 χρόνια

Την πρώτη του άδεια εδώ και 20 χρόνια που βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο καταδικασμένος σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ειδικότερα, την πρώτη του άδεια μετά από 20 χρόνια κάθειρξης πήρε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στις 8-9-10 Ιουλίου.

Είχε υποβάλλει αίτημα άδειας από τον περασμένο χειμώνα και σε συνδυασμό με το διδακτορικό που είχε πάρει από πανεπιστήμιο της Γαλλίας το συμβούλιο των φυλακών έκρινε ότι έχει τις προϋποθέσεις για τη λήψη τριήμερης άδειας. Όλα αυτά τα χρόνια επισκεπτήριο δέχεται μόνο από τη σύντροφό του.