ΑρχικήΕπικαιρότηταΈξω φρενών τουρίστας με ξενοδοχείο στη Μύκονο- Του χρέωσαν 148 ευρώ μια...

Έξω φρενών τουρίστας με ξενοδοχείο στη Μύκονο- Του χρέωσαν 148 ευρώ μια μερίδα καλαμάρια

Η αισχροκέρδεια στα… χειρότερα της! Το γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου λογάριαζε όμως χωρίς το reddit, όπου ο τουρίστας έγραψε τη χειρότερη κριτική που μπορούσε και δεκάδες άλλοι χρήστες συμφώνησαν μαζί του.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αισχροκέρδειας και υπερβολικών χρεώσεων στη Μύκονο, με το τελευταίο να γίνεται viral μέσα από μία κριτική στο reddit.

Συγκεκριμένα, τουρίστας που γευμάτισε σε γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου, όταν ζήτησε τον λογαριασμό είδε με έκπληξη ότι του χρέωσαν μία μερίδα καλαμάρια 148 ευρώ! Μάλιστα, δεν του έδωσαν καν απόδειξη, αλλά ένα δελτίο παραγγελίας…

Εκείνος με τη σειρά του δημοσίευσε την παρακάτω κριτική στο reddit προειδοποιώντας όσους επισκεφθούν τη Μύκονο να είναι προσεκτικοί:

“Αυτή η ανάρτηση γίνεται για να βοηθήσουμε και για να μην έχετε την αίσθηση ότι σας εξαπατούν. Αναζητούσαμε να βρούμε ένα σημείο για να κάτσουμε μπροστά στην παραλία στον […], όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια με  καρέκλες μπροστά στην θάλασσα. Καθώς περπατούσαμε, ο σερβιτόρος στο [….] μας είπε ότι μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις καμπάνες ή τις ξαπλώστρες τους με την προϋπόθεση ότι θα αγοράζαμε 2 ποτά. Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν μια κακή συμφωνία και προχωρήσαμε. Καθώς τακτοποιηθήκαμε, μας ζητούσε επίμονα να παραγγείλουμε και έτσι η γυναίκα μου πήρε ένα μοχίτο και εγώ μια μπύρα. Ενώ τον ρωτούσα επίμονα για τις τιμές, εκείνος απέφυγε έξυπνα να απαντήσει, λέγοντας ότι πρέπει να δει το μενού των ποτών, αλλά είναι φθηνά, οπότε ζήτησε να παραγγείλουμε χωρίς να δούμε τον τιμοκατάλογο. Στην πορεία μας ανάγκασε να παραγγείλουμε μιλκσέικ για τα παιδιά μας.

Καθώς καθόμασταν εκεί για περίπου μία ώρα, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να παραγγείλουμε κάτι να φάμε, και ο σερβιτόρος μας συνέστησε τα καλαμάρια. Στο μενού έγραφε ότι κοστίζουν 19 €. Είπε ότι σερβίρονται με μια συνοδευτική σαλάτα και ψωμί και όταν ρώτησα αν υπάρχει ξεχωριστή χρέωση, μου είπε όχι.

Στο τέλος μου έδωσε ένα χαρτί με δύο γραμμές και όταν του ζήτησα διευκρίνιση, μου είπε ότι ήταν για το φαγητό και τα ποτά. Ήμουν ήδη σοκαρισμένος που είδα ότι μου χρέωσαν 75 € τα καλαμάρια και 78 € τα ποτά, αλλά έδωσα την πιστωτική μου κάρτα για να πληρώσω.

Όταν επέστρεψε ο λογαριασμός, τρόμαξα καθώς τελικά χρεώθηκα 148 € για τα καλαμάρια, τα μιλκσέικ που ποτέ δεν θέλαμε αλλά αναγκαστήκαμε να παραγγείλουμε για τα παιδιά μας κόστιζαν 38 € το καθένα και η σαλάτα και το ψωμί που μας είπαν ότι ήταν δωρεάν, χρεώθηκαν 28 € και 14,50 € αντίστοιχα.

Αναστατώθηκα και είπα στον σερβιτόρο και τον ταμία ότι αυτό ήταν λάθος και άρχισαν να μαζεύονται και να θυμώνουν. Ο ταμίας πήρε την απόδειξη και έκοψε το επάνω μέρος που είχε το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής. Δεν μπήκαν στον κόπο για υπογραφή μετά τη συναλλαγή και απλώς χρέωσαν την κάρτα μου με το τεράστιο ποσό των 360,80 €.

Ένιωσα τόσο εξαπατημένος και δεν θα ήθελα ποτέ να νιώσει κανείς έτσι. Όλα τα άλλα εστιατόρια στη Μύκονο ήταν πολύ ωραία, αλλά το […] είναι ένα μέρος που σαφώς θα απέφευγα”., έγραψε στην κακή κριτική του ο αγανακτισμένος τουρίστας.

Πτώση 40% στις κρατήσεις στη Μύκονο

Δεν είναι τυχαίο ότι στο νησί-ναυαρχίδα του τουρισμού, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο ακόμα και για 40% λιγότερες κρατήσεις.

Αιτία είναι οι υψηλές τιμές, τα ακριβότερα τουριστικά πακέτα, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για τους πολίτες της Ευρωζώνης, και ο ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία.

«Σε μια ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, στο διάσημο νησί της Μυκόνου, οι επισκέπτες μειώνονται». Σύμφωνα με το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND), «τους πρώτους τέσσερις μήνες, ο αριθμός αλλοδαπών ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο της Μυκόνου μειώθηκε κατά 28% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

« Για τους κανονικούς παραθεριστές, το νησί δεν είναι πλέον προσιτό, αναφέρει το RND. Τον Ιούλιο, ακόμη και ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενώνα δύο αστέρων κοστίζει περίπου 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η αντίστοιχη διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων κοστίζει συχνά μεταξύ 400 και 800 ευρώ. Στις παραλίες, πολλά beach bars χρεώνουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ για τις πολυτελείς ξαπλώστρες στην πρώτη σειρά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα».