ΑρχικήΕπικαιρότηταΕξώδικα του Δήμου Καλλιθέας σε δύο ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Εξώδικα του Δήμου Καλλιθέας σε δύο ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση απέστειλε ο Δήμος Καλλιθέας σε δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά, που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας , φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλλιθέας , διεκδικεί την απόδοση των εισπραχθέντων ύψους 315.000 ευρώ αλλά και 27.300 ευρώ, αντίστοιχα , από τις εν λόγω εταιρείες ενέργειας , που εφαρμόζουν την τακτική της παράνομης παρακράτησης.

Αξίζει να τονιστεί , ότι ο Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα , κινήθηκε άμεσα και απαίτησε με εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιωτικό πάροχο ρεύματος, οφειλές ύψους 305.500 ευρώ.
Τα εξώδικα απεστάλησαν , ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για να διασφαλιστεί η καταβολή των δημοτικών τελών , που ενώ οι εταιρείες έχουν εισπράξει από τους λογαριασμούς , δεν τα αποδίδουν στο ταμείο του Δήμου.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά των εταιρειών και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων.
Να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική , οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο Δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά :

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου , απαιτώντας μέσω της νομικής οδού , από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , την είσπραξη των χρημάτων που παρακρατούνται από τους λογαριασμούς και δεν αποδίδονται στο δημοτικό ταμείο. Προστατεύουμε και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας»