ΑρχικήΕπικαιρότηταΕΥΔΑΠ: «Κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού»

ΕΥΔΑΠ: «Κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού»

«Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού», αυτό ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της  ΕΥΔΑΠ μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής μετά το θόρυβο που ξέσπασε τις τελευταίες δύο μέρες γύρω από το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή που έλεγε για πώληση του νερού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης έκλεισε οριστικά τη συζήτηση περί της ιδιωτικοποίησης και αναφέρθηκε και στην απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας που απαγορεύει κάτι τέτοιο.

«Ειπώθηκαν πάρα πολλά περί ιδιωτικοποίησης . Με απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει δημόσια και το Δημόσιο πάντα θα κατέχει το 50+1% των μετοχών. Τώρα έχει 61%. Μπορεί να το κρατήσει όλο αν η ΕΥΔΑΠ δίνει καλά μερίσματα όπως δώσαμε φέτος. Το 11%  αν θέλει μπορεί να το πουλήσει αλλά το 50+1%  θα είναι πάντα στο Δημόσιο».

Αναφέρθηκε και θέμα ιδιωτικοποίησης του υδροδοτικού συστήματος. Η ΕΥΔΑΠ  παγίων ανήκει 100% στο Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Οπότε θέλω να καθησυχάσω όλους ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης  του νερού.

Όσον αφορά το θέμα της τιμής του νερού ξεκαθάρισε ότι η  εντολή του Υπουργείου Υποδομών  είναι να αυξηθεί η τιμή του νερού.

«Το Υπουργείο είναι πάρα πολύ καθαρό ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή του νερού. Εμείς πρέπει να λύσουμε μια δύσκολη εξίσωση που αφορά  τα κόστη της ΕΥΔΑΠ την καλή οικονομική εικόνα της εταιρείας όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αυξηθεί η τιμή στον τελικό καταναλωτή δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση από αυτό».

Ο κ. Σαχίνης παρουσίασε και ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά το θέμα της πιθανότητας λειψυδρία στην Αθήνα λέγοντας πως με μελέτη που έγινε από το πολυτεχνείο το τελευταίο εξάμηνο για τα επόμενα 99 χρόνια η Αθήνα δεν θα απειληθεί από λειψυδρία.

«Για τα επόμενα 99 χρόνια δεν υπάρχει θέμα λειψυδρίας στην Αττική.  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Κάναμε μία μελέτη με το  πολυτεχνείο τους τελευταίους έξι μήνες για να δούμε ποια είναι η ασφάλεια σε σχέση με τη λειψυδρία στην Αθήνα. Με πιθανότητα 99% έχουμε υποδομές και παραπάνω νερό κατά 20%.  Οπότε τα 99 από τα επόμενα 100 χρόνια δεν υπάρχει θα υπάρχει θέμα λειψυδρίας».