ΑρχικήΕπικαιρότηταΕύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Ροβιές - Καίγονται σπίτια, το λιμενικό απομακρύνει...

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Ροβιές – Καίγονται σπίτια, το λιμενικό απομακρύνει εγκλωβισμένους

Πολύ δύσκολες ώρες ζουν  οι κάτοικοι στις Ροβιές, καθώς οι αρχές καλούν τους ίδιους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία. Ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία.

Σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για να απομακρύνουν κατοίκους και τουρίστες, ενώ «επιστρατεύτηκαν» και παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, αλλά και ένα ferry-boat που βρισκόταν στην περιοχή, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πιο συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν 85 άτομα από πέντε σκάφη του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο οχηματογωγό «Πάραλος», με τελικό προορισμό το λιμάνι Αιδηψού. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, ενώ όλοι οι μοναχοί έχουν απομακρυνθεί.

Οι πυροσβέστες  προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση αφού οι φλόγες έχουν φτάσει μέσα στις αυλές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

 

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή. Ένα άλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυΐδ.

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές καθώς, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να «τρέχουν» με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους.