ΑρχικήΕπικαιρότηταΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τρία βραβεία απέσπασε ο Ανδριανόπουλος!

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τρία βραβεία απέσπασε ο Ανδριανόπουλος!

Το ντοκιμαντέρ «Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα», του Χρήστου Αδριανόπουλου, με αναφορές στην πραγματικότητα της γήρανσης και την παρακμή σώματος και νου, απέσπασε τρία βραβεία, στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ «Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα», (In the Sky of Nothingness with the Least), ακολουθεί τη ζωή της Νότας και του Ηλία, ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που είναι μαζί 43 χρόνια και ζει σε διαφορετικούς κόσμους κάτω από την ίδια στέγη. Καθώς η πανδημία τους αναγκάζει να μένουν σπίτι τους, οι καθημερινές τους συνήθειες γίνονται επαναλαμβανόμενες. Η ταινία αφαιρεί την εξιδανικευμένη άποψη μιας τέλειας, αιώνιας αγάπης και αντ’ αυτού εστιάζει στην πραγματικότητα της γήρανσης και στη σταδιακή παρακμή τόσο του σώματος όσο και του μυαλού τους.

Απέσπασε τα βραβεία:

1. ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ NEWCOMERS

Αργυρός Αλέξανδρος που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 4.000€,

2. ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) απονέμει βραβείο σε ντοκιμαντέρ πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη / πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδος του ελληνικού προγράμματος, που πραγματοποιεί πρεμιέρα στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ.
Το βραβείο κερδίζει το ντοκιμαντέρ: Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα του Χρήστου Αδριανόπουλου

Σκεπτικό της επιτροπής:
«O Χρήστος Αδριανόπουλος, παρατηρώντας ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον επίλογο της ζωής του, δημιούργησε ένα κινηματογραφικό έργο γύρω από τον έρωτα και τη συμβίωση, την απώλεια, τη φθορά και τον θάνατο, αλλά και την αγάπη ως απόσταγμα. Με ελάχιστα μέσα κατάφερε ένα λιτό και πυκνό ντοκιμαντέρ επιλέγοντας έναν εύστοχο τίτλο».

3. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας κερδίζει το ντοκιμαντέρ: 
Σκεπτικό της επιτροπής:
«Ένα βαθιά ανθρώπινο και ευαίσθητο ντοκιμαντέρ, το οποίο μας συγκίνησε με την ειλικρινή στάση του απέναντι στις σχέσεις των ανθρώπων και στη φθορά του ανθρώπινου σώματος. Με λεπτό χιούμορ διαπραγματεύεται θέματα όπως τα γηρατειά, η απώλεια, η αγάπη και η αποδοχή του θανάτου».