Φοιτητές αποφάσισαν να χτίσουν… χώρο αναψυχής στο ΕΜΠ – Προσέλαβαν και συνεργείο – Καταγγελία της Κοσμητείας

18 mins read

Φοιτητές που κάνουν ότι θέλουν μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, σε σημείο που η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της Σχολής, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία.

Mικρή ομάδα φοιτητών που τοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αποφάσισε να…αποκτήσει χώρο αναψυχής στο ΕΜΠ, απαλλοτριώνοντας αίθουσα του ιδρύματος στην Πανεπιστημιούπολη. Προσέλαβαν οικοδομικό συνεργείο και μετέφεραν στον χώρο οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα).

Ο πρύτανης του ιδρύματος, Ανδρέας Μπουντουβής, και ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Σταύρος Κουρκουλής, επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχτηκαν λεκτική βία.

Η Κοσμητεία της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ στην έκτακτη συνεδρίαση της, χθες, 14 Οκτωβρίου, συζήτησε το πρόβλημα της κλιμακούμενης αντιακαδημαϊκής συμπεριφοράς ομάδας σπουδαστών.

Συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες ημέρες, οι σπουδαστές:

• Παρεμπόδισαν το έργο των υγειονομικών ελεγκτών, τους οποίους και εξεδίωξαν από τη Σχολή, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό την συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της Διοίκησης της Σχολής.

• Δέσμευσαν αυθαιρέτως αμφιθέατρο της Σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής, η οποία ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.

• Τέλος, σήμερα «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, το οποίο δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το ΕΜΠ και τις τεχνικές του υπηρεσίες, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo.

Για την τελευταία παράνομη ενέργεια ενημερώθηκε η Διοίκηση και η Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος, αλλά παρά την εντολή διακοπής των παράνομων εργασιών, οι εργασίες συνεχίστηκαν.

Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της Σχολής, (εκπαιδευτικές – συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της Σχολής σε άλλες Σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) την Παρασκευή 16/10/21, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επίσης ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Κοσμητεία καταδικάζει την “αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή συμπεριφορά της μειοψηφίας αυτής, η οποία δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία της Σχολής“.

Η Κοσμητεία εξουσιοδότησε τον Κοσμήτορα να συγκαλέσει, σήμερα, Παρασκευή 15/10/21, Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σχολής για την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη όποιων μέτρων θεωρηθούν απαραίτητα.

Facebook Comments