ΑρχικήΕπικαιρότηταΦοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ, με αναφορές στον Παΐσιο, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ, με αναφορές στον Παΐσιο, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Την δική τους επανάσταση ξεκίνησαν οι φοιτητές Ιατρικής και Οδοντιατρικής του ΑΠΘ συντάσσοντας και αποστέλλοντας επιστολή προς τον πρόεδρο της σχολής Κυριάκο Αναστασιάδη και τους λοιπούς καθηγητές.

Η επιστολή συντάχθηκε με αφορμή την επέκταση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους φοιτητές των σχολών υγείας, των οποίων η εκπαίδευση περιλαμβάνει φυσική παρουσία σε δομές υγείας.

Οι φοιτητές εκθέτουν με επιστημονικά επιχειρήματα τους προβληματισμούς τους για την αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα, αναγκαιότητα και ασφάλεια του εμβολίου και απευθύνουν έκκληση στους αρμοδίους για ανάληψη ευθυνών. Επιπλέουν αμφισβητούν το κυβερνητικό εμβολιαστικό αφήγημα αποκαλώντας «μύθο» το περίφημο τείχος ανοσίας.

Αποσπάσματα της επιστολής των φοιτητών του ΑΠΘ:

«Εμείς οι φοιτητές που αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αποκλεισμένοι από τα κλινικά μας μαθήματα, επειδή δεν έχουμε εμβολιαστεί, κινδυνεύουμε να χάσουμε το εξάμηνό μας.

Οι νέοι πάντοτε πρωτοστατούσαν στους ευγενείς αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με την παγερή αδιαφορία που επικρατεί γύρω μας και ιδιαίτερα μεταξύ των συνομηλίκων και συμφοιτητών μας και αναλογιζόμενοι το βάρος της ιστορικής μας ευθύνης, επιθυμούμε να εισέλθουμε κι εμείς στο στάδιο των αρετών και να αγωνιστούμε στο πλευρό των υγειονομικών.

Ο Ρώσσος συγγραφέας Φίοντορ Ντοστογιέφσκι είχε πει ότι: «Με την ανοχή και την αδιαφορία γινόμαστε καθημερινά δολοφόνοι αμέτρητων ψυχών». Αυτές οι δύο λέξεις, η ανοχή και η αδιαφορία δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο ηχηρές, πιο σθεναρές και πιο ανυπόφορες στο άκουσμά τους όσο σήμερα, που βιώνουμε μία παγκόσμια σιωπηλή δολοφονία της ελεύθερης συνείδησης των ανθρώπων, μα κανείς δεν μιλά, δεν αντιδρά, δεν ορθώνει το ανάστημά του»

Κατά τη ρήση του Αγίου πατρός ημών Παισίου του Αγιορείτου: «Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γινεται ανθρωπίνως …Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι κάναμε εκείνο πού μπορούσαμε…Να μη θέλουμε να βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα, για να έχουμε εμείς την ησυχίας μας.. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους.»

Και κλείνουν την επιστολή τους ως εξής: «Ως φοιτητές Ιατρικής και μελλοντικοί γιατροί αισθανόμαστε το χρέος να αντισταθούμε σε αυτή την παράλογη στέρηση των ελευθεριών μας και καλούμε όλους τους νέους να αγωνιστούν μαζί μας»