ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στην Πεντέλη: Υπήρχε τελικά διαρροή φυσικού αερίου στον λόφο Έντισον

Φωτιά στην Πεντέλη: Υπήρχε τελικά διαρροή φυσικού αερίου στον λόφο Έντισον

Εφιάλτης δίχως τέλος από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει και στην Παλλήνη.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων σε Παλλήνη, Νέα Παλλήνη και Πανόραμα, με μήνυμα που στάλθηκε από το 112.

Αρχικά, όπως μετέδωσε το OPEN, στον λόφο Παλλήνης, υπήρχαν πληροφορίες για διαρροή φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να ακούγονται συνεχείς εκρήξεις.

Στη συνέχεια, αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν μετά από τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως δεν υπήρχε διαρροή φυσικού αερίου.

Τελικά όμως, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΔΑ Αττικής, υπήρξε ελεγχόμενη φωτιά σε παροχή φυσικού αερίου στο Block Α 12 στον λόφο Παλλήνης, όπου και επενέβησαν τα αρμόδια συνεργεία και έγινε αποκοπή του δικτύου.

Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής βρίσκονται προληπτικά στις περιοχές ενδιαφέροντος (Παλλήνη, Πεντέλη, Γέρακα κλπ) ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

Η ΕΔΑ αναφέρει ότι το δίκτυο διαθέτει αυτόματα συστήματα διακοπής της παροχής, σε περίπτωση διαρροής. Παράλληλα, συνεργεία της εταιρείας βρίσκονται σε ετοιμότητα και διενεργούν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, σε συντονισμό με την Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται τέλος ότι, για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Αμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην τηλεφωνική γραμμή 11322 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.