ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στο Μάτι: Τα δίδυμα που πέθαναν αγκαλιασμένα

Φωτιά στο Μάτι: Τα δίδυμα που πέθαναν αγκαλιασμένα

Η φωτιά στο Μάτι δεν πήρε μαζί της μόνο δεκάδες ανθρώπους. Πήρε και τις ζωές ακόμα κι εκείνων που έμειναν ζωντανοί.

Μία ασύλληπτη τραγωδία, αυτή του θανάτου των δίδυμων κοριτσιών, της Σοφίας και της Βασιλικής, 9 ετών, που απανθρακώθηκαν κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένα με τους παππούδες τους, αναβίωσε σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Ο πατέρας των δύο παιδιών, συγκλονιστικός: «Τα φέρετρα, ούτε πέντε κιλά δεν ζύγισαν. Μάτια δεν υπήρχαν, τα χεράκια τους είχαν σουρώσει… Ζήτησα να κατεβάσω εγώ τα φέρετρα, σαν τελευταίο αντίο, δεν μπορούσα να κόψω λίγο μαλλάκι, να έχω να θυμάμαι…», περιέγραψε στο δικαστήριο.

Η φωτιά στοίχησε τη ζωή του παππού Φίλιππου, της γιαγιάς Σοφίας και των δύο κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής, 9 ετών. Ακόμη και μετά από τρία χρόνια, οι μνήμες στοιχειώνουν τους ζωντανούς. Τα μέλη αυτής της οικογένειας, πέθαναν αγκαλιασμένοι, όλοι, στο οικόπεδο της φρίκης, στην προσπάθειά τους να σωθούν και να διαφύγουν προς τη θάλασσα.

Τα δίδυμα κοριτσάκια έγιναν θέμα ακόμα και σε ξένα μέσα ενημέρωσης συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, o πατέρας των κοριτσιών είχε εμφανιστεί τότε στην τηλεόραση και έλεγε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

 

 

Ο τραγικός πατέρας αναζητούσε τα παιδιά και τους γονείς του χωρίς αποτέλεσμα. Πήγε σε νοσοκομεία, πήγε παντού αλλά δεν μπόρεσε να τα βρει. Πήγε ακόμη και στην ιατροδικαστική υπηρεσία, έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων. Ο τραγικός επίλογος όμως είχε γραφτεί.