Γ. Μπαμπινιώτης στο Action24: Πιστώνω στον κ. Μπακογιάννη την πρωτοβουλία εκκένωσης του υπό κατάληψη κτηρίου

9 mins read

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτική Εταιρείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης παρενέβη τηλεφωνικά στο Action24 και συγκεκριμένα στην εκπομπή ”Briefing” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Πιέρρος, όπου μίλησε για την εκκένωση του υπό κατάληψη κτηρίου στην Αχαρνών.

Ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε πως “είναι μια ωραία μέρα, όχι μόνο γιατί εκκενώθηκε ένα κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη, αλλά είναι ένα κτήριο που θα αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς”.

Αναφερόμενος στον δήμο, τόνισε ότι “ο δήμος παρενέβη και προέβη σε μια σειρά από έργα, όπως επίσης και στα ζητήματα ασφάλειας” και συμπλήρωσε “πιστώνω στον κ. Μπακογιάννη την πρωτοβουλία επιχείρησης εκκένωσης του κτηρίου καθώς πιστεύει στην αξιοποίηση του , το οποίο είναι το παλαιό Τοσίτσειο”.

Ερωτηθείς αν γνώριζε για το πότε θα ξεκινούσαν οι εργασίες εκκένωσης, απάντησε ο κ. Μπαμπινιώτης πως δεν το γνώριζε, αλλά γνώριζε πως το κτήριο ήταν κατειλημμένο από τον Ιούλιο του 2016. Υπογράμμισε δε πως ”εδώ και 3 χρόνια δεν υπήρξε καμία ενέργεια εκκένωσης του”.

Ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι “πρέπει να δημιουργήσουμε έναν πνεύμονα, γιατί κι εγώ και ο κ. Μπακογιάννης είμαστε δραστήριοι και θα προχωρήσουμε σε κάτι απτό”.

Κλείνοντας, ο καθηγητής Γλωσσολογίας τόνισε για ακόμη μια φορά πως είχαν σταλεί δεκάδες εγγράφων στην Εισαγγελία, ενώ υπογράμμισε πως απ’ότι πληροφορήθηκε η όλη επιχείρηση έγινε ”βελούδινα” και δεν υπήρξαν εντάσεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα