ΑρχικήΕπικαιρότηταΓαργαλιανός στο Briefing: «Επιλέξαμε τον δρόμο της αλήθειας για τα περιστατικά κορωνοϊού»

Γαργαλιανός στο Briefing: «Επιλέξαμε τον δρόμο της αλήθειας για τα περιστατικά κορωνοϊού»

Ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, μίλησε στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο.

Όπως είπε εξ αρχής, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές γιατί όλος ο πλανήτης ασχολείται με το θέμα του εμβολίου και του φαρμάκου. Αυτό θα έχει ένα αποτέλεσμα. Αυτό μας δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι αβεβαιότητες που υπάρχουν είναι πολλές. Μπορεί να βγάλουμε το φάρμακο αλλά το ζήτημα είναι αν θα είναι ασφαλές, κάτι που όπως εξήγησε θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε την κοινωνία κλειστή εφόρου ζωής – να είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»

«Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι, πώς θα λειτουργήσουμε με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού», επεσήμανε.

«Ουδείς διατείνεται πως είναι αυθεντία, οι αυθεντίες έχουν περάσει. Όποιος γιατρός θέλει να σέβεται τον εαυτό του ενημερώνεται καθημερινά», απάντησε στα σχόλια κάποιων.

«Χρειαζόμαστε κι άλλα δεδομένα (για τον ιό) που θα μας δώσουν περισσότερη ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Για τη φράση του κ. Τσιόδρα («Οποιοσδήποτε πέθαινε στην Ελλάδα από ή με Covid-19 καταγραφόταν σαν να πέθαινε από Covid-19. Θυμάμαι, για παράδειγμα, μια εγκεφαλική αιμορραγία. Το να έχεις Covid-19 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνεις από την Covid-19. Εμείς το καταγράφαμε σαν να πεθαίνεις από Covid-19, το βάζαμε δηλαδή μέσα στην κοινή δεξαμενή. Και νομίζω είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό») ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε τι είπε.

Όπως σημείωσε, «είχαμε δύο ή να δηλώναμε όλα τα περιστατικά ή να τα αποκρύπτουμε – Επιλέξαμε την αλήθεια». Όπως εξήγησε είναι «αυτό που λέμε αποδιδόμενη θνησιμότητα και
Είναι αυτό που λέμε αποδιδόμενη και συνολική θνησιμότητα (…) Η συνολική θνητότητα είναι όταν ένα άτομο δεν φεύγει μόνο από τον κορωνοϊό».

«Υπάρχουν χώρες που δεν τα δίνουν όλα τα περιστατικά, πχ έλεγαν ότι πέθαναν από πνευμονία κι όχι από covid-19», υπογράμμισε.
«Είχαμε δυο δρόμους, να κόψουμε τα περιστατικά ή να τα εμφανίσουμε. Δεν θέλαμε να φοβηθούμε (…) η συνωμοσιολογία είναι γελοία πράγματα», τόνισε.